4,6 / 5 uit 26 Google Reviews
4.6/5
Play doh logo

Is speelklei eetbaar?

Hoi! Wist je dat één van de ingrediënten van klei “eetbaar” is? Nou, het is niet echt eetbaar. Het is gemaakt van water, zout, tarwemeel, en bloem. Het is niet veilig voor menselijke consumptie. Maar we denken nog steeds dat het cool is!

De volgende keer dat je een kind iets ziet maken van bijvoorbeeld Play-Doh, weet je dat dit spul echt eetbaar is! Natuurlijk is het niet de bedoeling, let er dus altijd op dat het niet gebeurt. Maar mocht het toch gebeuren, is het gelukkig niet heel erg.

Een leuk weetje: Speelgoedklei is in 1930 uitgevonden door Hans Riegel (die later het beroemde chocoladebedrijf Riegel oprichtte). Hij was op zoek naar een nieuwe manier om snoep te maken zonder suiker of chocolade te hoeven gebruiken.

Speelgoedklei is een populair materiaal dat door kinderen wordt gebruikt voor kunstprojecten omdat het in verschillende kleuren komt, lang meegaat en gemakkelijk te gebruiken is.

Maar wat als je je speelgoedklei creaties wilt opeten? Maak je geen zorgen – ze zullen je niet doden. Ze smaken alleen niet zo lekker!Deel dit item :

Telegram
WhatsApp
Facebook

Meer tips