Gratis Verzending  30 dagen Bedenktijd  Achteraf Betalen

4,5 / 5 uit 23 Google Reviews
4.5/5

Gratis Cadeautje  Altijd scherp geprijsd  Binnen 24 uur verzonden

Banner Image Sonic 3

Waarom is Sonic speelgoed zo populair?

Sonic speelgoed wordt enorm veel verkocht, weet jij waarom? Om te beginnen moeten we even een stapje terug in de tijd maken. Naar 1991 (jazeker, dat is vorige eeuw, was jij al geboren?


Sonic the Hedgehog is namelijk een videogameserie en mediafranchise uit Japan die gemaakt is in 1991 door SEGA. Sonic is een snelle blauwe egel figuur die vecht tegen de kwaadaardige Doctor Eggman, een gekke maar grappige wetenschapper.

De bekendste Sonic spellen zijn platformgames die grotendeels zijn ontwikkeld door Sonic Team; andere games, ontwikkeld door verschillende studio’s, bevatten spin-offs in de genres racen, vechten, party en sporten. De Sonic franchise heeft ook gedrukte media, diverse animaties, films en heel erg veel merchandise. Waaronder knuffels en speelgoed dus.

SEGA ontwikkelde het eerste Sonic spel, uitgebracht in 1991 voor de Sega Genesis (een spelcomputer van toen), om net zo goed te worden als Nintendo’s mascotte Super Mario. Omdat ze succes hadden werd Sega begin jaren negentig een van de grootste videogamebedrijven tijdens de vierde generatie videogameconsoles.

Games bevatten Sonic die erop gaat in een wondere wereld en er op uit is om Dokter Eggmans plannen om de wereld over te nemen te stoppen, en de Sonic navigeert door niveaus met bergen, hellingen, putten en achtbanen. In de latere spellen zijn er veel speelfiguren bij gekomen zoals Tails, Knuckles en Shadow the Hedgehog. Ze werken ook samen in spellen zoals Mario & Sonic, Sega All-Stars en Super Smash Bros. De Sonic games zijn beschreven als thema voor de cultuur van de jaren negentig en behoren tot de beste aller tijden. Sonic is invloedrijk in de videogame-industrie en er wordt vaak naar verwezen in de populaire cultuur.

Nu kun je altijd aan iedereen vertellen wie Sonic is en waar hij vandaan komt! En, natuurlijk waarom Sonic speelgoed zo populair is!Deel dit item :

Telegram
WhatsApp
Facebook

Meer tips